Bu alan bitkisel tasarıma yeni bir soluk getiren Ardışık Bitkilendirme tekniği ile oluşturulmuştur. Ardışık bitkilendirme, bütün tasarım prensiplerini kullanan bunu yaparken de tasarım öğelerinden yardım alan detaycı ve doğala yakın bir bitkisel tasarım yaklaşımıdır. Bu teknik, genel olarak bitkilerin karışık, katmanlı ve dönüşümlü olarak kullanılmasını amaçlar. Diğer amaçlarından biri de yıl boyu zevk verecek görsel değeri yüksek bahçeler oluşturmaktır. Bu bahçeler bitkilendirme bakımından geniş bir yelpazeye sahiptir, çünkü ağaçları, çalıları, tırmanıcı bitkileri, çok yıllıkları, tek yıllıkları ve yeri geldiğinde soğanlı bitkileri bile içermektedir.
Bu teknik tarihte ilk olarak yirminci yüzyılın başında tanınmış bahçıvan ve bahçe yazarı Christopher Lloyd'un evi olan tarihi “Great Dixter” ‘da Christopher Lloyd tarafından uygulanmaya başlanmıştır. 2006 yılında Christopher Lloyd’un ölümü ile beraber bu stil günümüzde Great Dixter’da bahçenin baş bahçıvanı olan Barbaros Fergus Garrett tarafından hala devam ettirilmektedir.
Bu bitkilendirme yaklaşımı, 2013 yılından itibaren de ilk defa Türkiye’de sadece bahçemizin bu alanında Barbaros Fergus Garrett’in önderliğinde uygulanmaya başlanmıştır. Günümüzde ise bahçenin görsel değeri en yüksek çiçek bordürlerinden biri haline gelmiştir.